Big Build – Un exemplu că se poate!

Prima zi de luni din luna octombrie a fost declarată de către Organizația Națiunilor Unite „Ziua Mondială a Locuirii” (UN World Habitat Day). Habitat for Humanity International și ONU au semnat un memorandum pentru a promova împreună soluțiile de locuire la nivel mondial prin campanii de promovare și conștientizare.

De 12 ani, Habitat for Humanity România sărbătorește “Ziua Mondială a Locuirii” construind case pentru cei care au nevoie de ajutor și ajutând astfel comunitățile să se dezvolte, în cadrul proiectului „BIG BULID”.

Câteva mii de voluntari din țară și din străinătate, cărora li se alătură în fiecare an vedete și companii, au construit case pentru peste 100 de familii din mai multe comunități din țară, în cadrul proiectului. În doar 5 zile, în fiecare toamnă, voluntari inimoși muncesc împreună intens pentru a oferi acoperiș unor oameni aflați în nevoie, dar și pentru a atrage atenția asupra nevoii unui adăpost sigur, decent și accesibil pentru fiecare.

BIG BUILD 2019 a însemnat o viață nouă pentru 10 familii din Văideeni, Vâlcea. Aceștia au trăit în containere în urma inundațiilor din 2014 care i-au lăsat fără case până când 240 de voluntari au reușit să le redea speranța și să îi ajute să își reclădească viitorul.

Anul acesta, datorită pandemiei, Big Build nu a putut reuni voluntarii pe șantier, însă acțiunile Habitat for Humanity au continuat cu un program de voluntariat virtual, cu evenimente de construire, campanii de conștientizare, sprijin pentru medici și altele. De îndată ce va fi posibil vor reveni pe șantiere cu toții, cu forțe noi.