Capitolul 1 – Bun venit!

În această perioadă am folosit des cuvântul acasă. Stăm mai mult acasă, învățăm de acasă, lucrăm de acasă. Acasă petrecem acum mai mult timp decât au petrecut probabil oamenii în orice alt moment din istorie. Pentru unii dintre noi, acasă a ajuns să fie locul din care abia așteptăm să evadăm. Pentru alții însă, „acasă” este încă doar un vis frumos. 

Știm cu toții că există mari diferențe de venituri între locuitorii planetei, diferențe de stil de viață, de acces la serviciile de bază. Ce ne propunem în acest curs este să aflăm împreună mai multe despre locuire. 

Vom începe de la noi, de la ce înseamnă casa pentru fiecare, ce nevoi ne poate satisface o simplă clădire, ce oportunități ne deschide?

Vom descoperi ce înseamnă dreptul la locuire, adoptat prin Convenția Universală a Drepturilor Omului și ce își propun liderii mondiali să realizeze până în anul 2030. 

Apoi ne vom apleca atenția asupra problemelor mari care există acum în lume în acest domeniu, dar vom găsi împreună și câteva soluții. 

Vom găsi chiar mijloace prin care să contribuim și noi la lumea în care vrem să trăim.