Începuturile

La finalul lui 2017, Pro Vobis s-a lansat în aventura Build Solid Ground, asumandu-și misiunea de a promova dreptul la locuire și orașele durabile. În tot acest timp, ne-am informat și am informat, am participat la evenimente și am organizat ateliere, dezbateri, cursuri, am învățat, jucandu-ne împreună, despre faptele bune pe care oricare dintre noi le poate face, pentru a susține o societate în care nimeni nu este lăsat în urmă.

Chiar dacă nu este o sarcină ușoară, deja mult mai mulți oameni au aflat despre SDG11 și cum putem contribui la dezvoltarea unor comunități sustenabile.

Proiectul Build Solid Ground a început în ianuarie 2018, la Bratislava, unde 14 parteneri europeni s-au întâlnit pentru a stabili obiectivele campaniei.

Pe tot parcursul anului am discutat despre locuire la evenimente, în cadrul unor ateliere dedicate temei, la conferințe și vernisaje. Iată câteva exemple:

Discuție despre provocările lumii actuale și temele proiectului cu elevi de liceu din România, Grecia, Danemarca și Polonia, aprilie 2018, Cluj-Napoca.

Prezentarea proiectului în timpul Adunării Generale a membrilor Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND, aprilie 2018, București.

Conferința internațională Multiple Facets of Solidarity, septembrie 2019, Cluj-Napoca, în cadrul căreia am susținut atelierul „Solidaritatea la noi acasă”.

Învățăm despre locuire la Vernisajul „Șantier în lucru pentru profit” – expoziție organizată de Fundația Deșire și mișcarea Căși sociale ACUM / Social housing NOW!, noiembrie 2018, Cluj-Napoca.

Conferința Globală pe Voluntariat IAVE, unde s-au analizat tendințele în materie de voluntariat și am avut un stand comun Habitat for Humanity-Pro Vobis, octombrie 2018, Augsburg.

Despre ODD-uri, cu ocazia lansării Corpului European de Solidaritate la Summit-ul Tinerilor (Baia Mare – noiembrie 2018)