Săptămâna Națională a Voluntariatului
Săptămâna Națională a Voluntariatului a ajuns în 2019 la ediția cu numărul 18 și s-a desfășurat între 13-19 mai.
Tema din acest an a fost “Voluntariat pentru Dezvoltare Durabilă*”, o temă legată de Agenda 2030 și Obiectivele de Dezvoltare Durabilă – http://www.saptamanavoluntariatului.ro/temasnv2019/. Toții partenerii noștri, voluntarii care îi ajută și participanții la evenimentele organizate de ei au aflat mai multe detalii despre Obiectivele Globale și despre cum putem contribui la îndeplinirea lor, prin voluntariat, prin acțiunile noastre de zi cu zi, prin stilul de viață pe care îl alegem.
Anul acesta în cadrul SNV am organizat și un concurs de activități, iar dintre partenerii locali, 25 au participat și au câștigat materiale de promovare a temei, dar au avut la dispoziție și o colecție de idei pentru inspirație.
Mai multe detalii și cifre despre ce a însemnat SNV.18 găsiți AICI. Iar AICI găsiți albumul ediției.
Al treilea curs de formare pentru dezvoltare durabilă
În 8-11 octombrie, 14 bibliotecari publici și lucrători de tineret din toată țara au venit la Măguri-Răcătău, la cursul „Obiectivele Globale – Ce trebuie să știi?”. Aici au putut explora modurile în care fiecare dintre noi putem contribui la îndeplinirea obiectivelor cuprinse în Agenda 2030, cu accent pe obiectivul 11 – Orașe și comunități durabile.
Au fost zile pline de învățare, sprijin, bucurie, zile în care ne-am oprit și ne-am uitat la cum poate fiecare să fie parte din schimbare!
Ne-am familiarizat cu situația locuirii în lume, dar și în România, am explorat noțiunea de orașe sustenabile, iar apoi ne-am gândit la cum putem să îi aducem și pe alții în misiunea noastră și la cum putem organiza evenimente care să promoveze și să susțină obiectivul 11.
Atelierul „Ce înseamnă acasă?”
În cadrul atelierului susținut la Summitul Tinerilor – „Imaginează! Crede! Revoluționează!” ne-am familiarizat cu Obiectivul 11 – Orașe și comunități durabile, dar și cu problematica locuirii din interiorul acestora.
Nu am vorbit cu tinerii doar despre provocările cu care ne confruntăm în lume, ci am pus pe glob intențiile lor și modalitățile prin care pot contribui. Nu mai rămâne decât să trecem la acțiune!