Casă, dulce casă – un curs despre locuire

Dacă te afli aici, înseamnă că dorești să înveți mai multe despre locuire. Ne bucurăm că ai ales acest curs. Tu vei decide modul în care te vei implica. Noi îți prezentăm mai jos cuprinsul cursului și poți alege să parcurgi lecțiile în ritmul care dorești, când ai timp liber. Te poți întoarce oricând la fiecare dintre ele, dar nu amâna prea mult să deschizi fiecare secțiune din curs – pofta de implicare vine aici la pachet cu informația!

Poți parcurge fiecare capitol dând click pe link-urile de mai jos. La finalul fiecărei pagini, vei găsi link-ul care te duce la următorul capitol. Din când în când, avem scurte întrebări de recapitulare. Nu îți dăm note, dar așa poți să îți testezi singur cunoștințele.

Sperăm să ajungi la lecția finală cu o idee clară despre ce poți face tu pentru locuire – oricând de acum înainte, poți propune o acțiune, oricât de mică, alături de un ONG, o instituție sau de grupul tău de prieteni – pentru inspirație, îți recomandăm să urmărești ce fac alte organizații din țară.

Mult succes!

Cuprins

Partea 1 – Introducere

Capitolul 1 – Bun venit!

Capitolul 2 – Casa de-a lungul timpului

Capitolul 3 – Câteva date despre locuire

Partea 2 – Orașe și comunități durabile

Capitolul 4 – ONU și Agenda 2030

Capitolul 5 – Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 11

Capitolul 6 – Dreptul la locuire

Partea 3 – Problemele locuirii în lume

Capitolul 7 – Siguranța posesiunii

Capitolul 8 – Inegalități de gen în drepturile asupra pământului

Capitolul 9 – Urbanizarea

Capitolul 10 – Rezistența la dezastre

Ce pot face eu?