Schimbăm cifrele!

Conform estimărilor, până în anul 2030, 2 miliarde de oameni vor trăi în condiții sărăcăcioase. Acest lucru înseamnă 2 miliarde de oameni care nu vor avea o locuință decentă.

În Europa de azi, tinerii nu își pot permite să închirieze un apartament decent și din ce în ce mai multe familii nu își pot permite facturile pentru încălzire. La nivel global, mai mult de jumătate din populația urbana trăiește în ghetouri. 1.6 miliarde de oameni trăiesc în locuințe improprii și 2 miliarde de oameni trăiesc fără acces la apa și toalete.

Împreună putem schimba cifrele ➔ semnează petiția

Lumea trece printr-o criză a locuirii și Uniunea Europeană poate ajuta la soluționarea ei. Alătură–te Habitat for Humanity și cere UE, prin această petiție, să rezolve criza locuințelor:

  • Să prioritizeze locuirea accesibilă în următoarea perioadă bugetară 2021-27, în special pentru țările din emisfera sudică;
  • Să crească finanțarea pentru modernizarea așezărilor informale și accesul la apă și facilități sanitare;
  • Să găsească soluții pentru sărăcia energetică în Pactul Verde European.

Mai mult de jumătate din populația planetei trăiește în zone urbane. Se estimează că până în anul 2050 populația urbană aproape se va dubla, adăugând 2.5 miliarde de oameni populației urbane actuale. Orașele vor continua să crească pe măsură ce oamenii își caută locuri de muncă, stabilitate și promisiunea unei vieți mai bune. Cu toate că s-au înregistrat unele progrese, capacitatea de a satisface cererea de locuințe a populației urbane la nivel global este în prezent depășită de ritmul urbanizării. Tot a 8-a persoană trăiește în ghetou. Fără locuințe adecvate și accesibile, și fără drepturi asupra lor, tot mai multe familii trăiesc la limita sărăciei și siguranței. Calitatea locuirii stă la baza calității vieții indivizilor, familiilor și comunităților în care trăim cu toții, dar și la baza economiei la care participăm. Și multe țări nu sunt pregătite să gestioneze nevoile populației urbane în continuă creștere.

Oprim criza locuințelor împreună! ➔ semnează petiția

Prin semnarea acestei petiții ceri UE să susțină locuințele accesibile pentru toată lumea, în special pentru tineri și familii tinere. Toată lumea merită să trăiască într-un loc decent!

Uniunea Europeană are posibilitatea și responsabilitatea de a ajuta țările partenere din emisfera Sudică să își susțină eforturile pentru nevoile locuirii, și o poate face prin următoarea alocare bugetară.

Fii alături de Habitat for Humanity, Pro Vobis și de alte organizații partenere din Europa și cere UE să sprijine recomandările de mai sus.

➔ semnează petiția: semnează petiția

După semnarea petiției, te rugăm să confirmi semnarea pe adresa de e-mail folosită la semnare.